Ubisoft heeft vandaag de tweede PSP-game in de Prince of Persia-franchise aangekondigd, getiteld Prince of Persia: Rival Swords. Het spel neemt Prince of Persia: The Tho Thrones als basis en voegt daar diverse nieuwe spelmodes en features aan toe.

Het meest opvallende is dat in Prince of Persia: Rival Swords een multiplayermode van de partij zal zijn. Dit is een soort race te voet waarbij je moet proberen zo snel mogelijk een parcours vol hindernissen af te leggen, terwijl je probeert je tegenstander het vuur aan de schenen te leggen met diverse traps die in de omgeving verwerkt zijn.

In multiplayer kun je kiezen uit twee personages, de gewone Prince of Persia en de krachtige Dark Prince. Ook in singleplayer zal de wederhelft van de Prins opnieuw zijn opwachting maken. Het geprezen Free Form Fighting-systeem is opnieuw van de partij en ook de in The Two Thrones geintroduceerde Speed Kill behoort tot je arsenaal. Het racen met paard en wagen zal in de PSP-versie verder worden uitgebreid met nieuwe parcoursen die direct vanuit het hoofdmenu toegankelijk zullen zijn.

Prince of Persia: Rival Swords verschijnt in 2006 in Europa. Gamers in de VS zullen nog tot 2007 moeten wachten. Woei, eindelijk, we zijn als eerste aan de beurt!