De studio liet ook weten dat de bèta op een resolutie van 720p draait met 60 frames per seconde. Daarbij benadrukt 343 Industries dat de resolutie voor de definitieve versie nog niet vaststaat.

Zoals eerder al uitlekte krijgen spelers in de multiplayer van Halo 5 meer bewegingsvrijheid. Zij kunnen sprinten, over de grond glijden mits op volle snelheid en dankzij een soort jetpacks tijdens een sprong van richting veranderen. Aan het sprinten kleeft wel een nadeel: het schild van spelers herstelt zich niet wanneer zij aan het rennen zijn.

Verder wordt Ground Pound aan het arsenaal toegevoegd, een aanval om vanuit de lucht snel op de grond te landen. Ook wordt het mogelijk voor spelers om zich aan randen op te trekken als zij een sprong net niet blijken te halen.

ADS

Conform de gelekte informatie wordt er ook een zogeheten aim down sight-systeem toegevoegd. Dit betekent dat spelers in een vloeiende beweging door het vizier van het wapen kunnen kijken. In eerdere Halo-games nam het vizier het hele scherm in beslag, en konden spelers alleen het vergrote deel van het zicht zien. Volgens 343 Industries heeft het snel inzoomen echter geen precisievoordeel.

Hoewel de multiplayer vannacht is onthuld en Halo-bundel The Master Chief Collection vandaag lanceert, gaat de bèta van Halo 5 pas 29 december van start. Het kopen van de collectie met daarin heruitgaves van Halo 1 tot en met 4 geeft wel toegang tot de testfase.