Op die dag gaan ook de eerste previews van Grand Theft Auto Online live. De modus werd al kort getoond in de meest recente trailer van GTA 5, waarin voor het eerst gameplaybeelden te zien waren. Op het eind van de video was te zien hoe verschillende spelers zich samen in de virtuele stad Los Santos bevonden. 

Er is verder nog niet veel bekend over wat Grand Theft Auto Online precies inhoudt. In oktober van vorig jaar vroeg Rockstar fans wel om feedback over de Crew-feature uit Max Payne 3 en hoe deze het beste in GTA 5 geïmplementeerd kon worden. Crews zijn groeperingen waarbij online spelers zich aan kunnen sluiten om vervolgens extra's te krijgen door spelers van een andere crew te verslaan. Zo werkt de functie althans in Max Payne 3.

Multiplayer GTA 4

Grand Theft Auto 4 bevat reeds een multiplayer en biedt verschillende modi. Naast een vrije modus en bekende speltypes als (Team) Deathmatch, kunnen spelers ook aan de slag met bijvoorbeeld Bomb da Base 2. Hierbij moeten zij in een team van twee een schip op zien te blazen.