Haze, de (tijdelijk) exclusieve PS3-shooter die draait om een ethisch conflict tussen huurlingen en rebellen, zal hoogstwaarschijnlijk een speelbare multiplayer krijgen voordat de game uitkomt. In een interview met de website Spong heeft ontwikkelaar Free Radical te kennen gegeven van plan te zijn om een beta of een demo van de multiplayer uit te geven voordat het spel uitkomt. Meer is hier niet over bekend, op het voornemen van de ontwikkelaar na.

De multiplayer van Haze kent een unieke twist omdat de twee partijen, de huurlingen en de rebellen, net als in de singleplayer totaal anders spelen. De huurlingen zijn makkelijker te besturen en kunnen met behulp van Nectar, een stimulerende drug, beschikken over versterkte krachten zoals een betere precisie met schieten. De rebellen zijn wat moeilijker onder de knie te krijgen, maar dit betaalt zich terug in de gluiperige manieren waarmee je je tegenstanders kunt vermoorden. Zo kun je mijnen creëren en de Nectar juist tegen de soldaten gebruiken.

Het hele interview lees je hier. Haze staat gepland voor november op de PlayStation 3 (en komt een tijdje later uit voor de PC en de Xbox 360) en belooft uiteenlopende manieren van vechten, een ethische verhaallijn vol metaforen naar de huidige tijd en co-op met vier spelers.

Gamer.nl zal tijdens de Games Convention in Leipzig meer van Haze te zien krijgen, dus verwachte de komende dagen onze eigen ervaringen met dit spel.

Met dank aan Lord Vampire voor het melden van dit nieuws.