MTV en Harmonix hebben Rock Band Network aangekondigd. Hiermee kunnen bands en artiesten zelf hun eigen muziek beschikbaar stellen voor de Rock Band-catalogus. De open bèta wordt in augustus verwacht voor de Xbox 360.

Rock Band Network stelt artiesten en bands in staat om hun muziek aan te leveren om omgezet te worden tot speelbare tracks voor Rock Band. Dit geldt niet alleen voor artiesten die bij een platenmaatschappij onder contract staan, maar ook artiesten zonder platendeal mogen hun muziek insturen. De verkoopprijs mogen de artiesten zelf bepalen, zolang het maar tussen de vijftig cent en drie dollar is. De artiesten ontvangen dertig procent van het verkoopbedrag.

De muziek die via het Rock Band Network aangeleverd wordt, komt in een aparte online winkel te staan. Liefhebbers van de wekelijkse portie bekende nummers hoeven zich geen zorgen te maken; Harmonix gaat freelance ontwikkelaars trainen om de nummers voor Rock Band Network te maken of de artiest kan zelf getrainde mensen inhuren.

Rock Band Network zal eerst alleen op de Xbox 360 verschijnen, doordat het programma afhankelijk is van het XNA ontwikkelingsplatform. MTV hoopt de Rock Band Network-winkel vóór het eind van het jaar open te hebben. De verwachting is dat het programma op een later tijdstip beschikbaar komt voor de Nintendo Wii en PlayStation 3.