Microsoft heeft in de eerste maanden van Xbox Live een enorm succes geboekt met de service. In totaal zijn er in vier en een halve maand tijd zo'n 350 duizend gamers over de streep getrokken om een starterpakket te kopen. Dit starterpakket bevatte naast een koptelefoon en de nodige software ook een abonnement voor één jaar op de service.

Wat Microsoft in het tweede Live-jaar zal gaan doen is nog niet bekend. Men zoekt momenteel nog naar de juiste prijs voor de service. Gedacht wordt aan het aanbieden van meerdere pakketten. Zo zou er jaarlijks, maandelijks of voor een paar maanden betaald kunnen worden. An annual charge might make the household treasurers – the parents – much more comfortable," said John Taylor, director and analyst for Arcadia Investment Corp.

Adding to the potential troubles for Xbox Live is the noticeable lack of support from the industry's largest independent publisher: Electronic Arts.Microsoft hoopt tijdens de komende E3 de knoop doorgehakt te hebben en de gamers meer informatie omtrent de bijdragen kunnen geven. Klik op de volgende link om het hele bericht te lezen.