Robbie Bach, hoofd van de Entertainment and Devices-divisie van Microsoft, is ervan overtuigd dat deze generatie consoles nog wel een paar jaartjes langer meegaat. Hiermee doelt hij met name op de Xbox 360, maar ook op de PlayStation 3 en Nintendo Wii. Van Sony is natuurlijk al bekend dat er een tienjarenplan bestaat voor de PS3 en door het succes van de Wii lijkt het onwaarschijnlijk dat Nintendo haast zal maken met een opvolger voor zijn console.

Bach wist de Xbox 360 afgelopen fiscale jaar eindelijk winstgevend te maken. Het is daarom niet zo vreemd dat Microsoft liever even wacht met het introduceren van een nieuwe console. Deze zou net als de meeste nieuwe consoles wederom flink moeten verkopen om quitte te komen staan. De terughoudendheid van Microsoft met het introduceren van een nieuwe console blijkt ook uit opmerkingen van Bach: " Als je consumenten in ogenschouw neemt, zie je dat ze meer bewust zijn van de waarde van een product." Volgens hem hangt dit samen met de huidige economische situatie.

Daarnaast suggereert Bach overigens ook dat een eventueel nieuwe Xbox meer in zijn mars zal hebben dan enkel mooiere beelden. "Met iets komen dat sneller en mooier is zal niet voldoende zijn", aldus de Microsoft topman. Het ziet er dan ook naar uit dat we langer met onze consoles moeten doen dan we gewend zijn, want volgens Bach zal de 360 niet zo snel worden vervangen als de oorspronkelijke Xbox.

Vooral met Xbox Live probeert MS nieuwe gamers te trekken