Director of Global Operations van Nintendo, de heer Iwata, kreeg in een interview dusdanige vragen voorgelegd dat hij geforceerd werd tot interessante, boeiende uitspraken.

Zo zegt hij dat Mario Sunshine zeker in de zomer klaar zal zijn (David Gosen vertelde gisteren dat we hem in het 4e kwart van 2002 in Europa kunnen verwachten), en dat de GameCube voor het einde van 2002 nog niet online zal gaan. Wel wil het bedrijf gaan expirimenteren met cross-platform online play. Niet direct tegen Xbox of PlayStation2 bezitters, maar tegen de PC bezitters.

Geen online play tot eind 2002 betekend overigens niet dat een game als Phantasy Star Online v.2 zal worden uitgesteld. Deze game maakt gebruik van Sega's eigen online service, SegaNET. - Mario Sunshine voor de GC zal deze zomer zeker klaar zijn.

- Mr. Myamoto, de legendarische ontwikkelaar van o.a. de Mario games, werkt naast Mario Sunshine ook aan een 5-tal andere titels.

- Metroid Prime zal dit jaar voltooid worden.

- De Cube zal voor het einde van 2002 nog niet online gaan.

- Nintendo overweegt in de toekomst te experimenteren in online gaming met de Cube tegen andere systemen, en vooral tegen de pc. Je zal dan met je GameCube online de strijd kunnen aangaan tegen PC-gamers. Over een dergelijke samenwerking met directe concurenten Sony en Microsoft, gaf hij geen eenduidig antwoord. Mario, hot in de zomer

Ook zie je dat Metroid: Prime dus zal verschijnen in dit jaar, 2002. Gezien de verdere uitspraken van Mr.Iwata lijkt online spelen wat ver weg, wat erg jammer is voor een first person shooter.

Update: 30 januari, 20.39 uur: DGS-Online heeft het hele interview voor je vertaald. Toch wel een leuk interview. Klik hier om het te gaan lezen.