YEI Technology richtte vorig jaar al een Kickstarter-project voor de technologie op, maar haalde niet de beoogde 225.000 dollar binnen. Het bedrijf is sindsdien aan de slag gegaan met een nieuw prototype, waarvoor op 14 februari een nieuwe crowdfundingcampagne wordt gestart.

PrioVR bestaat uit een pak voor de bovenste helft van het lichaam. Sensors op de borstkas, rug, armen, hoofd en handen zorgen er voor dat het personage in de game die gespeeld wordt op dezelfde manier beweegt als de speler. YEI Technologie belooft daarnaast aan een pak voor heel het lichaam te werken, zodat spelers ook kunnen lopen en schoppen in games. Verder houden spelers in het prototype van de technologie twee Wii-nunchucks vast.

PrioVR heeft geen virtual realitybril, maar kan in de toekomst mogelijk gecombineerd worden met brillen als Oculus Rift. Wanneer het uiteindelijke product verschijnt is afhankelijk van de aankomende crowdfundingdcampagne, maar in de zomer zou PrioVR naar backers verscheept moeten worden. Prijzen moeten variëren van 300 dollar voor het pak voor het bovenkant van het lichaam, tot 400 dollar voor een pak voor het volledige lichaam.