Mortal Kombat X komt 14 april 2015 uit | Gamer.nl

Mortal Kombat X komt 14 april 2015 uit | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Ook kondigde Warner Bros. het iconische personage Goro aan. Deze komt alleen beschikbaar voor mensen die het spel pre-orderen. Het is voor het eerst in acht jaar dat Goro weer in een Mortal Kombat-game voorkomt.

Het vechtspel komt uit op pc, PS3, Xbox 360, PS4 en Xbox One. De eerste game in de Mortal Kombat-serie kwam in 1992 uit voor arcades. Mortal Kombat X is het tweeëntwintigste deel uit de serie. Het 2D-vechtspel is samen met Street Fighter uitgegroeid tot één van de succesvolste vechtspellen ooit. Ook is het spel een belangrijke reden voor het maken van het Entertainment Software Rating Board vanwege de bloederigheid en Fatalities die de game kenmerken.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou