Mortal Kombat komt niet uit in Australië | Gamer.nl

Mortal Kombat komt niet uit in Australië | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

In Australië is bepaald dat alleen games die geschikt zijn voor minderjarigen een cla ificatie krijgen. Mortal Kombat is te gewelddadig bevonden voor minderjarigen en moet het zonder cla ificatie doen; zonder cla ificatie mogen games in Australië niet verkocht worden. Veel games worden om die reden gecensureerd in Australië, waarna ze geschikt worden bevonden voor gamers van vijftien jaar en ouder.

In Australië wordt er al enkele jaren gediscu ieerd over de vraag of er een 18+ cla ificatie toegevoegd moet worden. Ook Warner Bros, de uitgever van Mortal Kombat, heeft nu aangedrongen bij de Australian Cla ifications Board om een cla ificatie voor volwa en gamers te introduceren. Bedrijven die belast zijn met een soortgelijke taak, zoals de ESRB  in de Verenigde Staten, de BBFC in het Verenigd Koninkrijk, de USK in Duitsland en de PEGI in de rest van Europa hanteren wel een 18+ cla ificatie.

Mortal Kombat

Mortal Kombat is een vechtgame waarin uiteenlopende personages het tegen elkaar opnemen in bloederige gevechten. Traditiegetrouw kunnen gevechten worden beëindigd met een zogenaamde fatality, waardoor de tegenstander op zeer gewelddadige wijze aan zijn einde komt.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou