In Australië is bepaald dat alleen games die geschikt zijn voor minderjarigen een classificatie krijgen. Mortal Kombat is te gewelddadig bevonden voor minderjarigen en moet het zonder classificatie doen; zonder classificatie mogen games in Australië niet verkocht worden. Veel games worden om die reden gecensureerd in Australië, waarna ze geschikt worden bevonden voor gamers van vijftien jaar en ouder.

In Australië wordt er al enkele jaren gediscussieerd over de vraag of er een 18+ classificatie toegevoegd moet worden. Ook Warner Bros, de uitgever van Mortal Kombat, heeft nu aangedrongen bij de Australian Classifications Board om een classificatie voor volwassen gamers te introduceren. Bedrijven die belast zijn met een soortgelijke taak, zoals de ESRB  in de Verenigde Staten, de BBFC in het Verenigd Koninkrijk, de USK in Duitsland en de PEGI in de rest van Europa hanteren wel een 18+ classificatie.

Mortal Kombat

Mortal Kombat is een vechtgame waarin uiteenlopende personages het tegen elkaar opnemen in bloederige gevechten. Traditiegetrouw kunnen gevechten worden beëindigd met een zogenaamde fatality, waardoor de tegenstander op zeer gewelddadige wijze aan zijn einde komt.