Naast nieuwe vijanden bevat de update ook nieuwe guildleves en veel nieuwe gerepten. Ook is de interface verbeterd en wordt de tekslimiet per bericht tijdens het chatten verhoogd.

De update is de tweede omvangrijke update voor de MMORPG binnen drie weken en de eerste na de herindeling van het ontwikkelingsteam. Recentelijk is de producer van Final Fantasy XIV aan de kant gezet voor Naoki Yoshida en zijn er meerdere veranderingen in het ontwikkelingsteam doorgevoerd. Die keuze heeft Square Enix gemaakt omdat de PC game na de release in september van dit jaar velen kritieken te voorduren kreeg.

PS3-versie

Mede daardoor is onlangs ook aangekondigd dat de Playstation 3-versie is uitgesteld. Het nieuwe team gaat zich eerst richten op de verbetering van de PC-versie om zich daarna volledig te focussen op de PlayStation 3-versie. Het lijkt zijn vruchten af te werken met deze nieuwe patch.

Final Fantasy XIV is een MMORPG waarin spelers vriendschappen kunnen sluiten met andere spelers of op eigen houtje de wereld van Eorzea verkennen. Na het kiezen van een verhaallijn krijgen spelers de keuze uit een groot aantal verschillende klassen, die allemaal hun voor- en nadelen hebben.