Morgen is eerste hoorzitting in de rechtszaak tussen Microsoft en FTC

Morgen is eerste hoorzitting in de rechtszaak tussen Microsoft en FTC

Morgen wordt de eerste hoorzitting in het vooronderzoek van de rechtszaak tussen de Amerikaanse Federal Trade Commission en Microsoft rondom de overname van Activision Blizzard gehouden.

Dat meldt Reuters. Aangezien het alleen nog maar gaat om een hoorzitting die aan de echte rechtszaak vooraf gaat, worden er nog geen beoordelingen gedaan. Het geeft de FTC en Microsoft echter wel de kans om hun kijk op de zaak alvast uit de doeken te doen voordat een rechter zich er over buigt.

Microsoft kondigde begin 2022 aan dat het Activision Blizzard, de uitgever van games als Call of Duty, Candy Crush en Diablo, wil kopen voor 68,7 miljard dollar. Sindsdien wordt de deal door verschillende regeringsinstanties onderzocht. Dit om er voor te zorgen dat er bijvoorbeeld geen monopoliepositie ontstaat door de overname. 

Hoewel in sommige landen, zoals in Saudi-Arabië en Brazilië, de overname al is goedgekeurd, is dat in veel landen nog niet het geval. De Amerikaanse FTC gaf eind vorig jaar aan de overname tegen te willen houden en sleept Microsoft daarom voor de rechter.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Saudi, brazil, servie en Chili hebben de deal goed gekeurd al, was ook gerucht over Japan maar nergens is dat officeel bekend.

0
test

@hulstpower Vandaar ook de 'zoal' in het bericht; het wordt een beetje te gortig om alle landen op te sommen, vooral als het er straks nog meer worden.

0
test

@MichelMusters snap ik, maar vaak hoor je nooit servie, dus mensen die de zaak niet volgen weten dat niet en Chili is net deze week. Denk dat deze zaak nog wel even gaat duren ook, omdat dit bij eigen rechtbank van ftc speelt en niet de federaal court. Maybe dat eu en cma snel met hun keuze komen.

0
test

@hulstpower Wat andere landen gedaan hebben heeft weinig invloed gok ik, de huidige regering van de VS heeft al eerder aangegeven harder op te treden tegen grote bedrijfsovernames. Daarnaast eerder al een interessant artikel gelezen waar het ging over dit proces waarbij aangegeven werd dat er in dit geval in principe maar 3 "regulators" zijn die belangrijk zijn. Zonder goedkeuring van de VS, het VK en de EU heeft het om economische reden geen zin om de deal door te laten gaan. De FTC heeft, ondanks dat het hier om een Amerikaans bedrijf gaat, geen rechten om zelf de deal te blokkeren. Vandaar dat dit nu via de rechter zal lopen.

0
test

@FishSt1ck klopt wat je zegt allemaal, maar stel alleen uk keurt het af kan micro nog door gaan met de deal, us en eu zijn de belangrijkste.

0

@FishSt1ck Klopt helemaal wat je zegt en ik ben het ook helemaal eens met het idee dat de Amerikaanse overheid harder optreedt tegen dit soort overnames. Je kan maar beter nu goed onderzoek doen om te voorkomen dat dit soort partijen nog machtiger worden, zoals Sony nu al is op de gaming markt. Dan moet de FTC alleen wel met goeie argumenten komen en niet met CoD kan exclusief worden, want dat argument is al een tijdje geleden weerlegd of MS heeft gelogen tegen de EU want ook die bewering is nota bene door de EU zelf van tafel geveegd. Volgens het bronartikel maakt de FTC weinig kans door de concessies die MS bereid is om te doen.

0

Ik heb tot nu toe alleen, maar mee gelezen. Wat mij opvalt is dat iedereen valt over CoD. Maar dit is enkel op de consolemarkt van belang. Voor de consolemarkt ben ik helemaal niet bang voor een overname door Microsoft. Waar volgens mij een veel groter gevaar zit is de computer markt. Wat blijft daarover aan serieuze concurrentie, vooral als Sony hun IP’s uitsluitend blijft uitbrengen op een console.

0
test

@Ruaidri1981 Sony geeft juist meer en meer uit op PC.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@Ruaidri1981 De rechtszaak gaat hier om het effect van de overname op de gamingmarkt in zijn geheel. De PC is maar een heel klein gedeelte in die markt en is dan nog verdeeld onder de verschillende OS-en, daar is niet alleen Windows een optie. Windows is wel degelijk de grootste, maar de grootste binnen een kleine stukje van de gehele gaming markt.

0

Aanbevolen voor jou