"Ik begrijp niet waarom het gebeurde, maar het gebeurde toch en het deed pijn. Het tastte onze moraal aan. Onze bedoeling is altijd eervol geweest en deze Medal of Honor-game is op dat punt niet anders dan welke eerdere Medal of Honor-game dan ook", verklaart Goodrich tegenover de website.

Eer betonen

"Maar omdat drie van de te kiezen personages als Taliban worden aangemerkt, ontstond er een probleem en dat is waar iedereen zich nu op richt. Al het andere dat we hebben gedaan en waar we over hebben gepraat verdween als het ware. [De media] keek niet naar het totaalplaatje en onze algehele boodschap. Maar ik ben er van overtuigd dat wanneer [het spel] uitkomt en de media goed kijkt naar waar onze game over gaat, zij zich zullen realiseren dat wij onze eer betonen aan de soldaat. Dit hebben wij altijd gedaan en dat doen we nu ook."

Goodrich verklaarde dat hij de controverse wel deels zag aankomen. "We wisten dat het de potentie had om mensen te doen laten fronzen. Maar de timing was heel vreemd omdat we de bèta net uitgebracht hadden. Ik bedoel dat we over het verhaal en de modi praatten en over wie de vijand was. Pas daarna kwam de bèta uit en toen barstte het los. Dat was nogal vreemd", aldus Goodrich. Medal of Honor verschijnt op 14 oktober voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC.