Heb je jezelf altijd al eens afgevraagd hoeveel een man als Peter Moore zou verdienen? Speculeer niet langer en bekijk dit recent verschenen document (op Internet is immers álles te vinden), waar allerlei sappige details vermeld staat omtrent Moore's vertrek. Daarin zie je onder andere dat de oud-werknemer bij Microsoft vanaf 4 september aan de slag kan gaan bij de gigantische uitgever Electronic Arts. Daarnaast valt ook te lezen dat EA al op 5 juni een bod op Moore had gedaan, waar uiteindelijk gehoor aan is gegeven.

Qua salaris mag Moore niet klagen: met een startersbedrag van een anderhalf miljoen dollar (exclusief belasting, maar hey, het is Amerika) en een jaarlijks salaris van 550.000 dollar zit de 52-jarige Brit er financieel warmpjes bij. Een eigen huis van de zaak zit er niet in, maar daar weten de 330.000 dollar aan relocation-related expenses wel raad mee. Ten slotte krijgt Moore de beschikking over een hóóp aandelen bij Electronic Arts. Zeker niet niks dus!

Don Mattrick zal overigens Moore opvolgen vanaf 30 juli. Hoeveel Mattrick zal gaan verdienen is nog niet bekend, maar het zal ongetwijfeld een goede deal zijn. Waarschijnlijk zullen we het binnenkort wel te weten komen, want zoals je weet: al is de waarheid nog zo snel, het Internet achterhaalt hem wel!

EA Sports, it's in the Game Stockmarket!