Nieuws
Ori and the Will of the Wisps

Moon Studios werkt zeker aan een action-rpg

Totaal andere stijl dan Ori

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
In een interview met onze collega's van PU.nl heeft een van de medewerkers van het ontwikkelteam, Boris Hiestand, gesteld dat Moon Studios (dat onder andere Ori and The Blind Forest en The Will of the Wisps maakte) nu bezig is met een action-rpg.

Moon Studio's, dat recent Ori and The Will of the Wisps heeft uitgebracht, is nu bezig met een action-rpg. Dat heeft Boris Hiestand verteld in een aflevering van Power Praat van onze collega's van PU.nl. Hiestand was onder andere deels verantwoordelijk voor de cinematics in Ori and the The Will of the Wisps. De nieuwe game gaat totaal niet lijken op de stijl van Ori.

Het was al bekend dat Moon Studios aan een dergelijke game werkt. Zo stonden er specifieke vacatures uit voor mensen die kennis hebben op het gebied van action-rpg's. "Het klopt dat we daar aan werken, maar dat is ook het enige wat ik erover kan zeggen", stelt Hiestand. "De bedoeling is dat je de game nergens mee kan vergelijken en we willen het genre vernieuwen. Maar als je het moét vergelijken dan kan je denken aan games als Dark Souls, Zelda en Diablo. Het wordt sowieso een totaal andere game dan Ori en in een andere stijl." De studio gaat deze week beginnen aan zaken als het verhaal. "Ik ga aan de slag met de eerste cinematics aan de hand van story boards."

Crunch

Ook gaat Hiestand nog in op de 'crunch' die de studio had bij het uitbrengen van Ori and The Will of the Wisps en de technische problemen die de game ondervond bij release. Zo is hij blij dat mensen die de game hebben gereviewed het ook een kans hebben gegeven ondanks de technische mankementen die de game absoluut had: "Het is heel cool dat mensen die de game hebben gerecenseerd door die lens hebben gekeken. Dat als je die technische problemen weglaat - en je weet dondersgoed dat die technische problemen verholpen gaan worden - dat je het dán hebt over een heel bijzonder spel. Dat we geen koud bedrijf zijn dat zoveel mogelijk geld probeert de verdienen. We zijn een kleine studio die een zo mooi mogelijk spel willen maken."

Toch begrijpt Hiestand heel goed dat mensen flink gepikeerd waren dat The Will of the Wisps op de Xbox One en One S verre van goed draaide toen de game uitkwam. "Iedereen heeft met veel liefde en passie aan het project gewerkt. Maar het is wel heel erg als je ziet dat er technische problemen zijn en dat de spelervaring minder wordt. Ik heb zelf heel lang zitten knutselen aan de cinematics, en als er dan momenten zijn tussen Ori en Ku die heel emotioneel over moeten komen, en de game doet 'kgrrrrrrgh' of je ziet dingen bevriezen of glitchen, dan trek ik mijn haren uit mijn kop. Voor mij is dat moment dan helemaal naar de mallemoeren."

Kijk hieronder het hele interview:

Dit artikel delen:

Lees meer

De impact van het coronavirus op de Nederlandse game-industrie Vervolg op Rogue Legacy onthuld
2

Reacties op: Moon Studios werkt zeker aan een action-rpg

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  kleinekoosjer

  • 3 april 2020 11:24
  Dit zal nog even gaan duren, maar kijk er nu al naar uit.
  De 2 Ori's zijn meer dan fantastisch!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Aerofox81

  • 3 april 2020 14:48
  ik ben heel benieuwd. Als er met net zoveel passie aan wordt gewerkt als aan de Ori games, gaat het een mooie game worden!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.