Een jaartje of 4 geleden, in de tijd van de allereerste games op cd's, kreeg ik een spel in mijn handen geduwd, waarvan de titel me even ontschiet, die een zelfde approach heeft als de game DuelField.

DuelField is een Turnbased strategy game over het gevecht tussen twee Deities ofwel godachtigen, die elkaar te lijf gaan met een leger van mythologische beesten, monsters en dwergen.

Gebaseerd op de standaard elementen, water, vuur, aarde, lucht, natuur en limbo (zoiets als een grote leegte) zullen de beesten onder je commando het opnemen tegen de beesten van het leger van je tegenstander Maar niet voordat je ze hersenspoelt en lekker maakt met argumenten waarom ze voor je moeten vechten.

Zelf kan je als god meehelpen met het gevecht door het weer te manipuleren of supernatuurlijke dingen te voorschijn te laten komen.

Hoewel er nog geen ingame plaatjes zijn te bezichtigen, is het idee van de game van Sismoplay niet origineel. Heroes of Might and Magic heeft in principe dezelfde gameplay. Het vroegere Celtic Legends op de Amiga had het zelfde idee en zo ook de game waarvan ik nog steeds niet op de titel kan komen

De game wordt wel exclusief over het internet aangeboden. Volgens eUniverseGames is deze game gratis van het internet te downloaden aan het einde van dit jaar. Meer over DuelField in de loop van dit jaar.

eUniverseGames