Grote Monster Hunter World-update voegt nieuwe Elder Dragon en meer toe | Gamer.nl

Grote Monster Hunter World-update voegt nieuwe Elder Dragon en meer toe | Gamer.nl

Monster Hunter World heeft een nieuw evenement waarbij spelers met zestien spelers op jacht kunnen.

Dat meldde Capcom voor het eerst op hun blog. Spelers kunnen met een volle hub aan spelers op jacht gaan naar de nieuwe Elder Dragon Kulve Taroth. Het is een tijdelijk evenement dat zal lopen tot 4 mei. De modus heet 'Siege' en mogelijk zal het in de toekomst terugkeren met andere monsters.

De spelers komen echter niet allemaal in dezelfde jacht. Ze worden verdeeld in maximaal vier groepen van vier, maar alle groepen worden beloond voor behaalde doelen van elkaar. Bovendien is de mi ie voorbij zodra één van de groepen de horens van Kulve Taroth breekt. Dit betekent dat ze goed moeten communiceren zodat iedereen alle breekbare stukken van het monster kapot maakt voor de mi ie ten einde wordt gebracht.

Kulve Taroth heeft een eigen set aan gouden armor, maar geen craftbare wapens. In plaats daarvan kunnen 'gouden relieken' worden gevonden als beloning voor het behalen van het evenement. Dit kunnen alle wapensoorten zijn en de stats ervan zijn willekeurig.

Ook kunnen spelers, nadat ze voor het eerst Kulve Taroth verslagen hebben, 'layered armor' krijgen, kleding die ze over hun armor heen kunnen dragen om er anders uit te zien. Dit is tot nu toe de enige set layered armor die spelers kunnen verkrijgen zonder extra geld te betalen. Bovendien zijn er ook twee nieuwe sets voor je katachtige metgezel, de Palico.

Kulve Taroth-armor en reliek-wapens

Het is niet verplicht met een grote groep op jacht te gaan. Echter wordt Kulve Taroth niet zoals andere monsters geschaald op basis van de hoeveelheid spelers. Hij is dus aanzienlijk moeilijker om in je eentje te verslaan. Bovendien krijgen spelers op deze manier minder beloningen, omdat ze ook beloond worden voor behaalde doelen van hun medespelers.

Bovendien is het niet mogelijk zomaar met deze mi ie aan de gang te gaan. Net zoals bij Deviljho moeten spelers eerst sporen van het monster vinden terwijl ze met andere mi ies bezig zijn. Als ze er dan genoeg van hebben kunnen ze aan de slag.

Layered armor

Updates aan het spel

Naast het evenement zijn er ook wat aanpa ingen gemaakt aan Monster Hunter World. Onder andere is het nu mogelijk investigations te sorteren, een welkome verandering aangezien dit er tot en met 250 kunnen zijn en dit het zoeken een stuk gemakkelijker maakt. Ook zal de camera niet plots draaien en tijdelijk vast zitten als de Scout Flies hun doel vinden. Flash pods worden daarentegen steeds minder effectief naarmate ze meer gebruikt zijn tegen een monster in een gevecht. Een volledige lijst met aanpa ingen kunnen hier gevonden worden.

Lees hier onze review van Monster Hunter World terug.

Palico in Kulve Taroth-armor
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou