Nieuws
Monster Hunter World

Grote Monster Hunter World-update voegt nieuwe Elder Dragon en meer toe

Pak je wapen en vecht met Kulve Taroth

Geschreven door Arran Winmai op
Monster Hunter World heeft een nieuw evenement waarbij spelers met zestien spelers op jacht kunnen.

Dat meldde Capcom voor het eerst op hun blog. Spelers kunnen met een volle hub aan spelers op jacht gaan naar de nieuwe Elder Dragon Kulve Taroth. Het is een tijdelijk evenement dat zal lopen tot 4 mei. De modus heet 'Siege' en mogelijk zal het in de toekomst terugkeren met andere monsters.

De spelers komen echter niet allemaal in dezelfde jacht. Ze worden verdeeld in maximaal vier groepen van vier, maar alle groepen worden beloond voor behaalde doelen van elkaar. Bovendien is de missie voorbij zodra één van de groepen de horens van Kulve Taroth breekt. Dit betekent dat ze goed moeten communiceren zodat iedereen alle breekbare stukken van het monster kapot maakt voor de missie ten einde wordt gebracht.

Kulve Taroth heeft een eigen set aan gouden armor, maar geen craftbare wapens. In plaats daarvan kunnen 'gouden relieken' worden gevonden als beloning voor het behalen van het evenement. Dit kunnen alle wapensoorten zijn en de stats ervan zijn willekeurig.

Ook kunnen spelers, nadat ze voor het eerst Kulve Taroth verslagen hebben, 'layered armor' krijgen, kleding die ze over hun armor heen kunnen dragen om er anders uit te zien. Dit is tot nu toe de enige set layered armor die spelers kunnen verkrijgen zonder extra geld te betalen. Bovendien zijn er ook twee nieuwe sets voor je katachtige metgezel, de Palico.

Monster Hunter World
Kulve Taroth-armor en reliek-wapens

Het is niet verplicht met een grote groep op jacht te gaan. Echter wordt Kulve Taroth niet zoals andere monsters geschaald op basis van de hoeveelheid spelers. Hij is dus aanzienlijk moeilijker om in je eentje te verslaan. Bovendien krijgen spelers op deze manier minder beloningen, omdat ze ook beloond worden voor behaalde doelen van hun medespelers.

Bovendien is het niet mogelijk zomaar met deze missie aan de gang te gaan. Net zoals bij Deviljho moeten spelers eerst sporen van het monster vinden terwijl ze met andere missies bezig zijn. Als ze er dan genoeg van hebben kunnen ze aan de slag.

Monster Hunter World
Layered armor

Updates aan het spel

Naast het evenement zijn er ook wat aanpassingen gemaakt aan Monster Hunter World. Onder andere is het nu mogelijk investigations te sorteren, een welkome verandering aangezien dit er tot en met 250 kunnen zijn en dit het zoeken een stuk gemakkelijker maakt. Ook zal de camera niet plots draaien en tijdelijk vast zitten als de Scout Flies hun doel vinden. Flash pods worden daarentegen steeds minder effectief naarmate ze meer gebruikt zijn tegen een monster in een gevecht. Een volledige lijst met aanpassingen kunnen hier gevonden worden.

Lees hier onze review van Monster Hunter World terug.

Monster Hunter World
Palico in Kulve Taroth-armor

Dit artikel delen:

Lees meer

De beste gamedeals van de week: Far Cry 5 en Gears of War 4 Animus Control Panel-update vandaag naar Assassin's Creed Origins op pc
2

Reacties op: Grote Monster Hunter World-update voegt nieuwe Elder Dragon en meer toe

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • casualkiller

  • 19 april 2018 11:04
  Persoonlijk 1 van de leukste spellen van afgelopen maanden voor mij, 200+ uur en counting.. Het spel blijft maar uitgebreid worden en niet uitgemelkd worden met lootboxen en mt's.. en dat voor een Capcom game :D :D :D

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Tha-DawG-

  • 19 april 2018 21:02
  Super leuk spel, alleen als je in je eentje speelt is het een beetje saai

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.