naast XBLA ook beschikbaar wordt op Wiiware en het PSN. Dat bleek uit een interview dat The Guardian had met producer Craig Derrick.

"[The Secret of Monkey Island: Special Edition] wordt eveneens beschikbaar als digitale download voor de PC, en we maken misschien heel binnenkort een aankondiging voor een ander platform", aldus Derrick. "We hebben nooit gezegd dat [de game] niet zou uitkomen op Wiiware of PSN, toch? Het is gewoon zo dat Xbox Live een geweldige gebruikerservaring biedt en een downloadservice voor gamers, en we denken dat het een goed platform is om de game te lanceren." Het is zodoende niet ondenkbaar dat de remake van de klassieke point-and-click game ook speelbaar wordt op de PS3 en Wii.

Opgepoetste klassieker

The Secret of Monkey Island is het eerste deel in de klassieke serie en de remake verschijnt naar alle verwachting deze zomer. Voor de release is de game grafisch opgepoetst en zijn de stemacteurs van The Curse of Monkey Island, het derde deel uit de serie, ingehuurd. Er is ook een optie om het origineel te spelen.