Monkey Island-acteur Earl Boen overleden

Monkey Island-acteur Earl Boen overleden

Acteur Earl Boen, onder andere bekend voor zijn rol als LeChuck in de Monkey Island-games, is op 81-jarige leeftijd overleden.

Boen overleed op 5 januari. Zijn familie heeft er voor gekozen om de precieze doodsoorzaak privé te houden, maar de acteur leed aan longkanker.

Boen speelde eerst op het toneel, maar begin eind jaren 70 ook in films en televisie te verschijnen. Een van zijn bekendste rollen was die van Doctor Silberman in de eerste drie Terminator-films.

Boen was echter ook een stemacteur in vele animaties en games. Hij voorzag personages in games als Metal Gear Solid 2, Call of Duty, World of Warcraft, Soldier of Fortune en Psychonauts van stemmen. Zijn bekendste rol in een game is die van LeChuck vanaf de derde Monkey Island-game, The Curse of Monkey Island. Dat was de eerste game in de franchise met ingesproken stemmen. Ron Gilbert zou Boen ook hebben gevraagd om mee te werken aan het recentelijk uitgekomen Return to Monkey Island, maar hij zou die rol hebben afgewezen omdat hij met pensioen was.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

LeChuck gaat nooit dood.

0
test

@tmvde Klopt maar hij is nu even zijn stem kwijt.

0
test

Ook narrator van World of Warcraft lees ik.

0
test

@Seismo en King Terenas Menethil. No king rules forever.

0

Aanbevolen voor jou