Molyneux weg bij Microsoft om ruzie over controller | Gamer.nl

Molyneux weg bij Microsoft om ruzie over controller | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De ruzie ontstond toen Microsoft ter promotie van Kinect een marketingcampagne lanceerde, met de leus ‘Jij bent de controller’. Dit stootte Molyneux tegen het zere been. “Ik ben de controller, dat heb ik vanaf het begin aan gecommuniceerd. Toen mensen vervolgens vroegen ‘Oh, dus jij bént de controller?’, antwoordde ik logischerwijs bevestigend.”

Het conflict laaide opnieuw op toen Molyneux tijdens een Kinect-demonstratie de discu ie aanging met een kind van vijf. “Ga eens opzij, ik ben de controller”, zei hij, waarna het kind reageerde met “Nee, ik ben de controller. Ooggetuigen melden dat Molyneux boos wegliep toen Microsoft de kleuter in het gelijk stelde.

“Dat was voor mij de druppel”, vertelt een onthutste Molyneux. “Als Microsoft mijn visie niet langer boven die van anderen stelt, dan heeft het geen zin meer voor mij.” Hoewel Molyneux inmiddels bij een andere studio werkt, heeft hij de strijdbijl nog niet begraven. De amba adeur van Kinect retweet momenteel ieder bericht waarin staat dat iemand anders de controller is.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou