Molyneux: 'Veel moeite om over annulering Milo heen te komen’ | Gamer.nl

Molyneux: 'Veel moeite om over annulering Milo heen te komen’ | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

‘‘Natuurlijk begreep ik het besluit. Ik begrijp het echt. Ik klaag er niet over, je moet realistisch zijn bij dit soort dingen’’, aldus Molyneux over Milo, dat ook bekend stond als Milo & Kate. Hij vergelijkt vervolgens de annulering van zijn project met de dood van een familielid. ‘‘Je kunt niet maanden gaan treuren over de dood van iemand. Of het nou een game of een familielid is. Maar het was echt heel moeilijk. Wat het meeste pijn doet is dat het eigenlijk echt zou werken. Het was een geweldige, emotionele en boeiende game die ging over een relatie opbouwen met de speler."

Hij zegt vervolgens dat hij niet begrijpt waarom sommige mensen zich niet kunnen voorstellen hoe Milo eruit zou zien als het naast geweldadige shooters in de winkel zou liggen. ‘‘Natuurlijk leven we momenteel in een digitale wereld, mi chien zijn dingen anders. Ik weet alleen dat het een paar jaar geleden niet lukte, maar een paar jaar is een lange tijd in de gamesindustrie.’’


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou