"Verrassend genoeg wordt er nieuw leven geblazen in het spelen van games op de PC", aldus Molyneux. "Op Facebook is er een bedrijf genaamd Zynga en zij maken games voor 88 miljoen mensen. Iedereen maakt ondertussen grote, epische games en kijken jaloers naar Zynga en zeggen regelmatig neerbuigende dingen over het bedrijf." Een voorbeeld van een populaire game op Facebook is Farmville, waarin spelers hun eigen boerderij bijhouden. "Alles wat met games te maken heeft is op dit moment drastisch aan het veranderen."

Natal en Move

Ook bewegingsgevoelige technologie voor spelcomputers, zoals Natal voor Xbox 360 en Move voor PlayStation 3, brengen volgens Molyneux veranderingen teweeg in de industrie. "Toen ik voor spelcomputers games ging maken voelde ik mij een beetje gevangen, want op de PC lagen alle opties open. Nu komt er nieuwe hardware zoals Natal en Move uit en dat zorgt er voor dat ik toch weer dat vrije gevoel van de PC krijg."

Molyneux brengt eind dit jaar met Lionhead Studios Fable III voor Xbox 360 uit. In de game nemen spelers controle over de zoon van de held uit het voorgaande deel. Spelers moeten uiteindelijk koning worden van het fantasierijke land Albion. Daarnaast werkt Molyneux aan Milo & Kate, waarin spelers via Natal interactie kunnen hebben met personages op het scherm.