"We hebben nog niemand verteld [over de releasedatum], omdat we mikken op vrijdag, maar nog niet zeker weten of we dat gaan halen. Maar ik denk het wel", aldus Manneh. Het grootste struikelblok is de implementatie van een loginsysteem waarmee spelers straks in alle Mojang-games, waaronder Minecraft en Scrolls, kunnen inloggen.

Ook behoeft de game nog wat verdere afwerking, volgens Manneh. "Er zijn demo's van de game geweest op [de evenementen] PAX en Minecon, maar er zijn nog bepaalde zaken waarvan we moeten zorgen dat ze klaar zijn. Je moet ervoor zorgen dat de gebruikerservaring goed is, zonder dat iemand je handje vasthoudt, zoals we kunnen doen wanneer we naast mensen staan op evenementen." Net als Minecraft wordt Cobalt in alpha-staat opgeleverd. De game wordt al uitgebracht voor hij helemaal af is en zal in de loop van de maanden worden uitgebreid en voorzien van verbeteringen op basis van feedback van gebruikers.

Uitgever

Cobalt is de eerste game die Mojang, vooral bekend als ontwikkelaar van Minecraft, gaat uitgeven. De game is gemaakt door het eveneens Zweedse Swedes Oxeye Game Studio. De samenwerking tussen de twee partijen vloeit voort uit het feit dat een aantal van de medewerkers van de studio's bevriend met elkaar zijn. Oxeye heeft bovendien een tijd op het kantoor van Mojang aan Cobalt gewerkt.