Mojang toont eerste gameplay-beelden Minecraft Earth

Mojang toont eerste gameplay-beelden Minecraft Earth

In een eerste gameplay-demo van Minecraft Earth is te zien hoe een kasteeltoren, bestaande uit Minecraft-blokken, op zowel kleine als grote schaal aangepast kan worden door middel van augmented reality.

Mojang heeft tijdens de Worldwide Developers Conference van Apple

Watch on YouTube

laten zien van Minecraft Earth. Het augmented reality-spel voor smarthpones en tablets werd vorige maand aangekondigd, maar de daadwerkelijke werking van de app was nog niet getoond.

Aan het begin van de demonstratie is een kleinschalige kasteeltoren gemaakt van Minecraft-blokken te zien, welke wordt gegenereerd op de tafel door middel van augmented reality. Vervolgens kunnen meerdere gebruikers tegelijk werken aan de constructie, door blokken toe te voegen of weg te halen. Gebruikers kunnen van elkaar zien welk soort blok, gereedschap of wapen zij op dat moment geselecteerd hebben. Zo wordt een pikhouweel geprojecteerd op de mobiel van een gebruiker, wanneer hij of zij stenen blokken weghaalt.

Tijdens het tweede deel van de demo wordt dezelfde kasteeltoren op grote schaal geprojecteerd op het podium. Het is vervolgens mogelijk om andere gebruikers te laten 'verschijnen' in deze Minecraft-omgeving, al is deze functionaliteit alleen beschikbaar voor iOS-apparaten.

Alle functionaliteiten van de pc-versie van Minecraft lijken te werken in Minecraft Earth en worden gedemonstreerd tijdens de demo. Zo zijn onder andere elektrische Redstone-circuits, vuurwerk, verschillende dieren en monsters, ontploffingen en het gebruik van een pijl en boog te zien.

Minecraft Earth wordt uitgebracht ter ere van het tienjarige bestaan van Minecraft en zal gratis te downloaden zijn voor Android en iOS. Een releasedatum is nog niet bekend, maar de gesloten bèta begint mogelijk al deze zomer. Meer informatie over het spel wordt onthuld tijdens het Minecon-evenement, dat waarschijnlijk ook rond deze zomer wordt georganiseerd.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ja ja nou ik zie dit niet veel mensen spelen moet ik eerlijk zeggen.

0
test

Wat een kansloze vertoning op dat podium.. sorry hoor. Heb zo'n gevoel dat deze game heel snel uitsterft.

0

Aanbevolen voor jou