Mogelijke sluiting voor studio achter Socom, Mag en Unit 13 | Gamer.nl

Mogelijke sluiting voor studio achter Socom, Mag en Unit 13 | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Kotaku heeft vernomen dat er een project van Zipper geannuleerd is en dat er veel mensen bij de studio worden ontslagen. De omvang van de ontslagronde zou zo groot zijn, dat een sluiting van de studio waarschijnlijk niet kan uitblijven. Er werken momenteel ongeveer honderd mensen bij de Amerikaanse studio. Sony, dat sinds 2006 eigenaar is van Zipper Interactive, wil niet op de geruchten reageren.

Zipper Interactive is opgericht in 1996 en ontwikkelde onder andere MechWarrior 3 en Crimson Skies. In 2002 kwam de studio met de tactische shooter Socom voor PlayStation 2, een van de weinige populaire online multiplayer-shooters voor die spelcomputer. Zippers meest recente titels zijn Mag, Socom: Special Forces en Unit 13.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou