Het kantoor Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith onderzoekt of het mogelijk is om een collectieve rechtszaak te starten, door verschillende gedupeerden te verzamelen die zogenoemde 'drift' ervaren in hun PlayStation 5-controller.
Drift houdt in dat een van de analoge sticks op een controller input ervaart, terwijl de speler in kwestie de stick niet aanraakt. Daardoor kunnen personages of cursors uit het niets bewegen, wat in sommige gevallen games (nagenoeg) onspeelbaar maakt.
Deze drift zou nu ook veelvuldig bij eigenaren van de eind vorig jaar uitgekomen PlayStation 5 voorkomen. Op de website van het advocatenkantoor staat een formulier die gedupeerden in kunnen vullen. Afhankelijk van hoeveel mensen van zich laten horen, kan er een rechtszaak worden gestart.
Drift is een veelvoorkomend probleem bij de Joy-Con-controller van de Nintendo Switch. Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith zit ook achter een langlopende collectieve rechtszaak tegen Nintendo naar aanleiding van dit probleem.
Reacties op: Mogelijke rechtszaak tegen Sony vanwege drift in PlayStation 5-controller
Exalian-1
Als je bij het inschakelen van een controller de stick naar voren zet, dan ziet het systeem dit als "middelpunt". En dan zal het altijd naar voren staan.
Of is dit niet het geval bij de PS5 controller?
kleinekoosjer
CHILLOZZ
Ik weet niet je hebt gewoon garantie hoor. Dat zal echt wel goed gefikst worden in de zin van vervangen.
Spullen kunnen nu eenmaal stuk gaan, Maar bij dit soort partijen kun je er gewoon vanuit gaan dat ze je echt wel een nieuwe sturen als je het als garantie indiend.
Paxopoxo
Rexus
Ziminar
"In principe zou een dergelijk probleem van valse inputs bij de PS5-controller moeten vallen onder de garantie, omdat het product dan niet meer functioneert zoals zou moeten en het normaal spelen van een game door het drift-probleem lastig of onmogelijk kan zijn. Kotaku heeft van een klantenservicemedewerker van Sony in de Verenigde Staten vernomen dat DualSense-controllers met het driftprobleem binnen de garantie vallen, al moeten consumenten de controller dan wel zelf op eigen kosten opsturen voor reparatie."
Dus Sony zegt inderdaad dat het gewoon onder de garantie valt, alleen niet zo netjes dat je zelf de verzendkosten moet betalen. Je laat daarmee een klant voor de kosten opdraaien terwijl zij een brakke controller hebben geleverd.
Maar dat zal de conclusie zijn van het onderzoek van het advocatenkantoor. vermoed ik. Als Sony de verzendkosten ook vergoed zal er geen rechtszaak komen.
melody
denver
Jumpman
Maar ben het wel met je eens, liever extra buttons onder de controller want dat lijkt mij ook beter werken 👍
hulstpower
LordLuc
Dit kwam bij de SNES, N64, Dreamcast etc niet voor.
Vroeger was alles beter.
GoofyZ3
En laten we eerlijk wezen, nu heb je online games. Je speelt nu veel vaker en langer op je console dan vroeger. Na 10x Mario uitgespeeld te hebben kapte je ermee en ging je buiten spelen.
hulstpower
GoofyZ3
SuperDre
Vraag me af waarom er geen tech gebruikt wordt die dit probleem niet heeft. Misschien te duur of misschien dat die weer andere nadelen heeft.
Ziminar