Mogelijke rechtszaak tegen Sony vanwege drift in PlayStation 5-controller

Mogelijke rechtszaak tegen Sony vanwege drift in PlayStation 5-controller

Een Amerikaans advocatenbureau onderzoekt de mogelijkheid naar het aanspannen van een rechtszaak tegen Sony vanwege een driftprobleem in de DualSense-controller.

Het kantoor Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith onderzoekt of het mogelijk is om een collectieve rechtszaak te starten, door verschillende gedupeerden te verzamelen die zogenoemde 'drift' ervaren in hun PlayStation 5-controller.

Drift houdt in dat een van de analoge sticks op een controller input ervaart, terwijl de speler in kwestie de stick niet aanraakt. Daardoor kunnen personages of cursors uit het niets bewegen, wat in sommige gevallen games (nagenoeg) onspeelbaar maakt.

Deze drift zou nu ook veelvuldig bij eigenaren van de eind vorig jaar uitgekomen PlayStation 5 voorkomen. Op de website van het advocatenkantoor staat een formulier die gedupeerden in kunnen vullen. Afhankelijk van hoeveel mensen van zich laten horen, kan er een rechtszaak worden gestart.

Drift is een veelvoorkomend probleem bij de Joy-Con-controller van de Nintendo Switch. Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith zit ook achter een langlopende collectieve rechtszaak tegen Nintendo naar aanleiding van dit probleem.

dualsense ps5
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik vraag mij af of dit niet een geval is van de stick ingedrukt te houden wanneer de controller contact maakt met de console. Als je bij het inschakelen van een controller de stick naar voren zet, dan ziet het systeem dit als "middelpunt". En dan zal het altijd naar voren staan. Of is dit niet het geval bij de PS5 controller?

0
test

@Exalian-1 Als je hem naar voren zet en dat is het middenpunt; dan ga je toch juist achteruit als hij daarna in de 0 stand staat?

0
test

Dan ben je toch wel een azijnzijkerd als je hiervoor sony/playstation wilt aanklagen. Ik weet niet je hebt gewoon garantie hoor. Dat zal echt wel goed gefikst worden in de zin van vervangen. Spullen kunnen nu eenmaal stuk gaan, Maar bij dit soort partijen kun je er gewoon vanuit gaan dat ze je echt wel een nieuwe sturen als je het als garantie indiend.

0
test

@CHILLOZZ Zo te lezen komt het initiatief ook uit de VS, hier is het heel normaal om iedereen gelijk aan te klagen voor van alles en nog wat.

0
test

@Paxopoxo Ook omdat het consumentenrecht bijna niet bestaand is.

0

@CHILLOZZ De laatste alinea van het artikel van tweakers.net hierover zegt eigelijk inderdaad dat: "In principe zou een dergelijk probleem van valse inputs bij de PS5-controller moeten vallen onder de garantie, omdat het product dan niet meer functioneert zoals zou moeten en het normaal spelen van een game door het drift-probleem lastig of onmogelijk kan zijn. Kotaku heeft van een klantenservicemedewerker van Sony in de Verenigde Staten vernomen dat DualSense-controllers met het driftprobleem binnen de garantie vallen, al moeten consumenten de controller dan wel zelf op eigen kosten opsturen voor reparatie." Dus Sony zegt inderdaad dat het gewoon onder de garantie valt, alleen niet zo netjes dat je zelf de verzendkosten moet betalen. Je laat daarmee een klant voor de kosten opdraaien terwijl zij een brakke controller hebben geleverd. Maar dat zal de conclusie zijn van het onderzoek van het advocatenkantoor. vermoed ik. Als Sony de verzendkosten ook vergoed zal er geen rechtszaak komen.

0

Aanbevolen voor jou