Onlangs deed Ubisoft een bod van meer dan 200 miljoen pond om de Engelse uitgever Eidos over te kopen, maar zoals het er nu naar uit ziet gaat de overname van Eidos door deze Franse uitgever niet meer door. Beleggers reageerden namelijk niet bepaald positief op het bod van Ubisoft, dat veel hoger was dan de waarde van Eidos. Ook wordt Eidos niet bepaald gezien als een bedrijf dat je zonder risico's over kunt nemen. Vandaar dat Ubisoft haar zinnen lijkt te hebben gezet op een andere Engelse uitgever en ontwikkelaar, namelijk Codemasters.

Codemasters opereert in tegenstelling tot Eidos in genres waar Ubisoft zelf niet actief in is, zoals race- en sportsgames. Daarnaast heeft het bedrijf een aantal getalenteerde inhouse ontwikkelstudio's en een flinke lading oude, ongebruikte franchises.

Het gevecht om Eidos over te nemen, lijkt in ieder geval verloren door Ubisoft. Electronic Arts schijnt maar liefst 300 miljoen geboden te hebben, iets waar de Franse uitgever niet tegenop kan. Enkel THQ, Sony en Microsoft worden nog als mogelijke andere overnamepartners getipt.

Voor de Engelse gameindustrie zijn het zwarte dagen. De twee enige overgebleven, grote uitgevers in Engeland staan op het punt overgenomen te worden en ook onafhankelijke developmenthuizen gaan failliet of worden opgeslokt.Update Nick Wheelwright, de MD van Codemasters, heeft in een mail aan de pers laten weten dat er van overname door Ubisoft geen sprake is. Codemasters is niet te koop en men is slechts in overleg met onafhankelijke geldschieters om enig kapitaal binnen te halen voor toekomstige groei van het bedrijf.