Volgens een anonieme bron van 01net zal het nieuwe model in 2012 gelanceerd worden en de 3D-capaciteiten van de 3DS "radicaal verminderen". Dit nieuwe model zou daarnaast een nieuwe naam krijgen en twee analoge sticks bevatten. De bron zegt verder dat Nintendo nerveus wordt van de op dit moment ontbrekende tweede stick. Dit zou een volledige game-ervaring op de handheld in de weg staan.

Om gamers met een originele 3DS niet buiten de boot te laten vallen, zou Nintendo daarnaast aan een accessoire werken voor de 3DS dat een externe analoge stick aan het apparaat koppelt. De prijs hiervan ligt volgens de bron rond de 10 euro. Nintendo zou ontwikkelaars al hebben gevraagd om games te maken die gebruik maken van twee analoge sticks.

Schaarste

De bron meldt tot slot dat studio's in de rij staan om voor de 3DS games te maken, maar dat er een enorme schaarste is aan zogeheten developer kits, speciale versies van het apparaat om zelf op te ontwikkelen. Er zouden er slechts 300 per maand geproduceerd worden en er zou bovendien een flink prijskaartje aanhangen. Ook noemt de bron het aanvraagproces duur, lang en arbitrair.

01net laat op zijn website weten dat het de bron dankbaar is voor zijn bijdrage aan de site en dat het mede dankzij hem/haar een aantal vroege details over de Wii U heeft weten te bemachtigen. De onthullingen over de 3DS zijn het eerste deel van een vijfdelige serie op de website, die de wankelende situatie waarin Nintendo zich zou bevinden beschrijft. Hoewel 01net het in het verleden een aantal keer bij het juiste eind had, claimde het enkele maanden geleden ook dat het RAM-geheugen van de PS Vita gehalveerd zou zijn. Dit bleek echter niet waar.