Update: Nieuwe Harry Potter-game heet mogelijk Magic Awakened | Gamer.nl

Update: Nieuwe Harry Potter-game heet mogelijk Magic Awakened | Gamer.nl

Na gelekte beelden van een nieuwe Harry Potter-game zijn verschenen, is bevestigd dat er inderdaad een Harry Potter-rpg in de maak is. Tevens is een bericht op Twitter verschenen over de potentiële titel van de nieuwe game.

Volgens Eurogamer werd uit betrouwbare bronnen ontvangen dat er een nieuwe Harry Potter-game in de maak is. Uit een eerder gepubliceerd artikel over de nieuwe rpg verscheen een bericht op Twitter van BBC-verslaggever en Harry Potter-fan Lizo Mzimba. Mzimba geeft in zijn bericht aan dat de onaangekondigde rpg de naam 'Harry Potter Magic Awakened' draagt. Echter worden andere titels zoals 'Harry Potter Magic Forever' ook nog overwogen.

Eerder werd gespeculeerd dat ontwikkelaar Rocksteady mogelijk de game aan het maken was. De ontwikkelaar van onder andere Batman: Arkham-games leek de meest logische kandidaat om de game te ontwikkelen. Het is een Britse studio die in handen is van Warner Bros. Interactive, de uitgever van andere Harry Potter-games. De uitgever heeft ondertu en de gelekte video offline gehaald.

Nu wordt gesuggereerd dat het niet Rocksteady, maar Avalanche Software is die werkt aan de nieuwe Harry Potter-rpg. Avalanche Software is bekend om de Disney Infinity-games, dat werd beëindigd in 2016. De ontwikkelaar moest hierdoor voor een korte tijd gesloten worden, maar werd kort daarna door Warner Bros. Interactive overgenomen.

Harry Potter

In 2017 werd bekend dat de ontwikkelaar meer mensen aannam voor een groter project. Zo werden in verschillende vacatures gezocht naar mensen die 'veel inzicht hebben in de Britse cultuur en grammaticale weergaven' met veel kennis over 'verhaallijnen in games en vertakkende verhalen, met de rpg-wereld in het bijzonder'. Ook werd in andere vacatures duidelijk dat de ontwikkelaar op zoek was naar mensen voor een rpg dat werd omschreven als een 'grootschalig console game-project' en een 'AAA'-geschaalde titel.

Er wordt momenteel vanuit gegaan dat de Harry Potter-rpg van Avalanche Software nog minstens een jaar verwijderd is van de releasedatum, wat in lijn staat met de planning van het ontwikkeling chema.

Origineel bericht: Er zijn beelden online verschenen van wat lijkt op een nieuwe Harry Potter-game.

De off-screen beelden duren langer dan een minuut en tonen een nieuwe Harry Potter-rpg met allerlei bekende locaties, personages, spreuken en monsters uit de films en boeken.

De gelekte beelden zouden zijn gebruikt voor een focusgroep, om bij het publiek te testen of een dergelijke game in de smaak zou vallen. Iemand op Reddit zou deze beelden en bijbehorende informatie hebben ontvangen.

Volgens de Reddit-bezoeker betreft het een openwereld actie-rpg rondom een personage die met zijn unieke eigenschappen toegelaten wordt op Hogwarts. Wanneer spelers arriveren, gebeuren er vreemde dingen in de Forbidden Forest en in het kasteel. Spelers zouden hun eigen personage samenstellen.

Hoewel er nog geen bewijs is dat de beelden echt zijn, gaan er geruchten dat Batman: Arkham City-studio Rocksteady de game zou ontwikkelen. Rocksteady is eigendom van Warner Bros., dus dat zou zeker een mogelijkheid kunnen zijn.

Een andere mogelijkheid is dat Avalanche Software aan de game werkt. In april vorig jaar zocht deze ontwikkelaar namelijk naar " een getalenteerde verhaalverteller met verstand van Britse cultuur en grammaticale weergaven".

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou