Banjo Kazooie: Nuts & Bolts, de platformer die later dit jaar uit komt en waarin de beer en de vogel duizenden stukjes materiaal kunnen gebruiken om diverse voertuigen in elkaar te zetten, zou bij goede verkoopcijfers wel eens een vervolg kunnen krijgen dat hetzelfde spelprincipe zou hanteren.

Volgens Ellissa Miller, die de animaties verzorgt van de game, is Nuts & Bolts nog maar een introductie van wat er bij Rare mogelijk is. "Als we nog langer doorgingen met ontwikkelen, zouden we veel verder kunnen komen. Als deze nieuwe game geaccepteerd wordt door het publiek kunnen we het zeker grootser aanpakken. Dit is een soort van introductie voor een nieuw type game."

Volgens Miller en hoofd technische artiest Neill Harrison hebben ze bij Rare nog genoeg gekke ideeën die in toekomstige games gebruikt kunnen worden. Harrison: "We zijn nu echter nog bezig met het klaarstomen van Nuts & Bolts. Hierna wil ik eerst eens vakantie!"

Het ziet er dus naar uit dat het voertuigen bouwen in de Banjo-serie voorlopig niet zal verdwijnen. Overigens begon de game ooit als normale platformer. "We zeiden altijd dat we niet weer een gewone Banjo Kazooie zouden willen maken maar we begonnen precies daar mee. Het voelde niet alsof het op de hedendaagse markt thuis hoorde."