Killspace is gevestigd in Los Angeles en bestaat sinds 2009. Bij de studio werken onder andere voormalige medewerkers van het recent gesloten Pandemic. Het LinkedIn-profiel van de ontwikkelaar meldt dat de studio werkt aan "origineel intellectueel eigendom in samenwerking met een grote uitgever en een spel gebaseerd op gelicenseerd intellectueel eigendom".

KillSpace heeft ook de domeinnaam WarIsNotAGame.net geregistreerd. De ontwikkelaar meldt dat men vooral raad weet met games in de eerste en derde persoon die zich richten op personages, horror en science-fiction. Volgens het profiel van de ontwikkelaar neemt het "de beste elementen uit games, films en televisie over om ongelooflijke verhalende content en merken te ontwikkelen." 

Apocalypse Now

Francis Ford Coppola's Apocalypse Now kwam in 1979 uit en speelde zich af tijdens de Vietnam-oorlog. De film toonde de teloorgang van de persoonlijke geestelijke gesteldheid tijdens een oorlog. De film is gebaseerd op het boek Heart of Darkness. Marlon Brando en Martin Sheen vertolkten twee belangrijke personages in de film.