Moederbedrijf THQ Nordic heeft Saber Interactive gekocht

Moederbedrijf THQ Nordic heeft Saber Interactive gekocht

Embracer Group, het moederbedrijf van THQ Nordic, heeft de ontwikkelaar Saber Interactive gekocht.

Daar heeft het bedrijf 150 miljoen dollar voor betaald. Saber Interactive is vooral bekend als ontwikkelaar van diverse Switch-versies van games, zoals The Witcher 3: Wild Hunt en Vampyr. Daarnaast is het de studio achter Halo: The Master Chief Collection op Xbox One. Ook wist Saber veel succes te hebben met het zelfontwikkelde World War Z - daar werden meer dan drie miljoen exemplaren van verkocht.

"Saber staat al een hele lange tijd op onze rader vanwege hun aanhoudende reputatie van goed geleverd werk", aldus Embracer-CEO Lars Wingefors. "Zeker hun ambitie om de laatste jaren zelf projecten te bekostigen is erg indrukwekkend, zoals bijvoorbeeld World War Z."

Saber Interactive heeft meer dan zeshonderd werknemers en vestigingen in New Jersey, Madrid, Minsk en andere locaties. Sinds kort is Tim Willits de nieuwe COO. Voorheen werkte hij bij id Software. Het is niet bekend of Willits invloed heeft gehad op de verkoop van Saber.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Daarnaast is het de studio achter Halo: The Master Chief Collection op Xbox One. Dat is toch 343 volgens mij hebben ze software er voor gegeven.

0

Aanbevolen voor jou