Moederbedrijf Bethesda koopt studio Shinji Mikami | Gamer.nl

Moederbedrijf Bethesda koopt studio Shinji Mikami | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Het is verfri end om een uitgever te vinden die het proces van een toptitel maken begrijpt en de ontwikkelaar hierin vertrouwt, maar ook steunt", aldus Mikami. "De lijst aan AAA-titels afkomstig van ZeniMax spreekt voor zich. We zijn erg blij om onder Zenimax te werken, een bedrijf dat erop gebrand is om de beste games te maken."

Tango Gameworks bestaat op dit moment uit 35 medewerkers, met naast Mikami ook Ikumi Nakamura, die eerder als concepttekenaar werkte aan Okami en Bayonetta. Op de officiële website valt te lezen dat de studio op zoek is naar meer werknemers.

Shinji Mikami

Mikami treedt naast zijn werk voor Tango Gameworks ook op als de producent voor de survival-horrortitel van EA, Shadows of the Damned. De ontwikkelaar is bekend als de maker van onder andere Resident Evil, Dino Crisis, Devil May Cry en het onlangs uitgebrachte Vanquish.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou