Moederbedrijf Bethesda koopt nog een studio | Gamer.nl

Moederbedrijf Bethesda koopt nog een studio | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Machinegames wordt geleid door Magnus Hogdahl, die ook de oprichter was van Starbreeze, en valt bij ZeniMax onder dezelfde visie als id Software, Arkane en Tango Gameworks. Waar de ontwikkelaar, die nog geen titels op zijn naam heeft staan, binnen ZeniMax aan gaan werken is nog niet bekend.

Eerder nam ZeniMax al Tango Gameworks over, de studio die geleid wordt door Shinji Mikami. Mikami zag in de uitgever de meest geschikte kandidaat om zijn bedrijf over te nemen, omdat hij van hen veel creatieve vrijheid krijgt. De eerste titel waarbij Mikami binnen Tango Gameworks op gaat treden als director, zal gelijk zijn laatste zijn waarbij hij die rol vervult, zo liet hij onlangs weten.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou