Moebius wordt nieuwe game van bedenker Gabriel Knight-serie | Gamer.nl

Moebius wordt nieuwe game van bedenker Gabriel Knight-serie | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Moebius wordt een adventuregame, de ontwikkelaar omschrijft de game als: "een bovennatuurlijke sciencefiction thriller in de geest van Fringe (een Amerikaanse sciencefictionserie)". De game gaat over een antiekhandelaar, genaamd Malachi Rector. Hij heeft een speciale gave waardoor hij de ziel van objecten kan voelen. Rector onderzoekt het verband tu en de mysterieuze dood van een vrouw in Venetië en een louche miljonair, genaamd Amber Dexter. In de game staat het oplo en van puzzels centraal. De game komt maart 2013 uit voor PC.

De game wordt gefinancierd via Kickstarter. De studio wil minimaal 300.000 dollar ophalen voor de ontwikkeling van de game, inmiddels is er 174.000 dollar opgehaald.

Jensen heeft eerder aan de Gabriel Knight-serie gewerkt, adventuregames waarin de speler met schattenzoeker Gabriel Knight mysteries oplost. De gameplay bestaat bij Gabriel Knight ook vooral uit het oplo en van puzzels.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou