Mods voor Fallout 4 op PlayStation 4 uitgesteld | Gamer.nl

Mods voor Fallout 4 op PlayStation 4 uitgesteld | Gamer.nl

De bèta waarin spelers mods kunnen testen in Fallout 4 voor PlayStation 4 is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Bethesda kondigde het uitstel aan via hun Twitter-account.

De bèta stond oorspronkelijk gepland voor een release ergens in juni. Bethesda heeft nog geen nieuwe releasedatum gecommuniceerd, maar belooft zo snel mogelijk meer info te delen.

Vorige maand worstelde de uitgever nog met een aantal problemen om mods werkend te krijgen op PlayStation 4. Zo had het bedrijf moeite met geluidsbestanden, omdat de PS4 een uniek, patenteerd bestandstype gebruikt. Ook mogen geüploade bestanden op de console maximaal 900 mb groot zijn, waardoor de mogelijkheden voor grotere mods beperkt zijn. Op de Xbox One is er 2 gb beschikbaar voor mods. Bethesda werkt samen met Sony om het limiet te verhogen.

Mods zijn al geruime tijd beschikbaar op pc en de Xbox One biedt sinds ongeveer een maand ondersteuning voor zelfgemaakte content. Vorige week bracht Bethesda nog een update uit voor Xbox One om diefstal van mods tegen te gaan.

Bethesda heeft na Fallout 4 nog meer plannen om met mods op consoles te werken. De recentelijk aangekondigde remaster van The Elder Scrolls 5: Skyrim ondersteunt ook mods op beide consoles.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou