Het betreft hier een modus die niet online te spelen is, alleen offline. De tweede speler kan een Wiimote oppakken en kan de eerste speler helpen met het neerschieten van vijanden. Deze speler krijgt echter geen eigen personage en kan zodoende ook niet zelf rondlopen in het spel.

Op momenten dat de eerste speler inzoomt met een sluipschuttersgeweer, kan de tweede persoon niets doen. De ondersteunende speler kan op elk moment in het spel meedoen en weer stoppen.

Online multiplayer

De online competitieve multiplayermodus van Modern Warfare op de Wii is grotendeels hetzelfde als die van de PC-, PlayStation 3 en Xbox 360-versies. De game bevat dezelfde speelvelden, dezelfde modi en hetzelfde belonings- en rangensysteem.

De online multiplayermodus op de Wii is te spelen met tien spelers. Op Xbox 360 en PlayStation 3 kunnen achttien mensen tegen elkaar spelen, op PC zijn dat er 32.

The Conduit

Ook maakte Suarez bekend dat de besturing van Call of Duty 4: Modern Warfare op de Wii lijkt op die van The Conduit en dat deze net als in die game volledig naar eigen wens aan te passen zal zijn.

De game draait op 30 frames per seconde, tegenover 60 frames per seconde voor de versies op PC, Xbox 360 en PlayStation 3. Verder zal de Wii-versie weinig verschillen dan die voor de andere platformen, aldus de uitvoerend producent.

Call of Duty 4: Modern Warfare komt op 10 november uit op de Wii, twee jaar nadat de game verscheen voor Xbox 360, PlayStation 3 en PC. Voor die platformen komt de directe opvolger, Call of Duty: Modern Warfare 2, eveneens op 10 november 2009 uit.