West en Zampella zijn de oorspronkelijke bedenkers van het merk Modern Warfare toen zij nog in dienst waren bij Activision. Nadat zij na een geschil met werkgever Activision werden ontslagen en een eigen studio oprichtten, bleven de rechten van het merk Modern Warfare achter bij Activision. Volgens hun advocaat zijn de twee ontwikkelaars echter mogelijk mede-auteursrechthebbende, dankzij een memorandum van overeenkomst.

In het memorandum van maart 2008 werd vastgelegd dat Zampella en West de zeggenschap kregen over de serie Modern Warfare. Tevens zou het memorandum de contracten van Zampella en West verzekeren. Een memorandum is echter niet per definitie een rechtmatige overeenkomst, maar normaal slechts een gentleman's agreement. Bij het uiteindelijke contract dat de mannen werd aangeboden, is vastgelegd dat Zampella en West zeggenschap krijgen over Modern Warfare, zolang zij in dienst zijn van Activision. Het duo was destijds sceptisch over deze verandering, maar CEO Bobby Kotick zou ze hebben verzekerd dat "het toch onmogelijk voor ze is om ontslagen te worden".

Medezeggenschap

Zampella en West claimen nu dat  Activision het memorandum nooit heeft willen respecteren en al eerder bezig was met nieuwe projecten binnen de Call of Duty-serie, zonder vooraf toestemming te hebben gehad van het duo. Het definitieve contract zou daardoor al onder valse voorwendselen zijn ondertekend.

Zampella en West hopen nu terug te kunnen vallen op het originele memorandum, dat in uitzonderingen rechtsgeldig kan zijn. Indien zij gelijk krijgen in deze zaak, is het mogelijk dat zowel Activision als Zampella en West medezeggenschap krijgen over het merk Modern Warfare. Beide partijen zouden dan games met deze naam kunnen uitbrengen.