Modern Warfare 3 verbreekt verkooprecord Black Ops | Gamer.nl

Modern Warfare 3 verbreekt verkooprecord Black Ops | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Met de 570 miljoen euro is Modern Warfare 3, bekeken over een periode van vijf dagen na release, het bestverkopende entertainmentproduct ooit. Ter vergelijking, de vorige recordhouder Black Ops bracht omgerekend bijna 480 miljoen dollar op. Daarvoor was het record ook in handen van een Call of Duty-game, namelijk Modern Warfare 2. Die genereerde 405 miljoen euro in vijf dagen.

Ook qua aantal spelers die tegelijkertijd een game online speelden op Xbox Live, vestigde Modern Warfare 3 een record. Dit waren er 3,3 miljoen, vergeleken met een maximumaantal van 2,6 miljoen voor Black Ops. In de eerste 24 uur na release is de multiplayer van de nieuwe Call of Duty in totaal 7 miljoen uur gespeeld. Bij Black Ops was dit 5,9 miljoen. Modern Warfare 3 verscheen op 8 november voor PC, Xbox 360 en PlayStation 3.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou