Kotaku meldt verder dat het verhaal spelers de hele wereld rondstuurt en bijna alle nog niet afgewikkelde verhaalontwikkelingen van de eerste twee delen in elkaar weeft. De weblog baseert deze informatie op screenshots en audiologs die het heeft ontvangen, en die het als legitiem beschouwt. Spelers nemen tijdens het verhaal meerdere rollen aan, zoals een Russian Federal Protective Services-agent, een SAS Operative en bekende personages uit voorgaande delen.

De singleplayer van Modern Warfare 3 bevat volgens Kotaku in totaal vijftien missies, waarvan de eerste plaatsvindt in Manhattan en de laatste in Dubai. In deze missies krijgen spelers ook beschikking over een aantal voertuigen, zoals het AC-130-gevechtsvliegtuig en een U.S. Armored Division-tank. De multiplayer van het spel bevat naast een aantal competitieve maps wederom de Spec Ops-modus, die is onderverdeeld in het Survival- en Mission-speltype.

Hoewel uitgever Activision nog geen officiële aankondiging van het spel gedaan heeft, liet het al wel weten dat er dit jaar een nieuwe Call of Duty verschijnt. Onlangs kwamen er afbeeldingen bovendrijven die het logo van Modern Warfare 3 zouden voorstellen.