Met het toevoegen van modificatiesoftware zouden spelers de regels van de multiplayer naar eigen inzicht kunnen aanpassen, waarna deze waarschijnlijk ook toegepast kunnen worden bij privéwedstrijden. Hierdoor kan de behoefte bij spelers om zelf illegaal opties aan te passen in de game mogelijk verdwijnen.

De Xbox 360-versie van Modern Warfare 2 kampt momenteel met problemen die waarschijnlijk zijn ontstaan door illegale modificatie van het spel, zo meldt website Kotaku. Door de aanpassing hebben de wapens in de multiplayer oneindige ammunitie waardoor onder andere zonder limiet granaten kunnen worden afgeschoten, iets wat al eerder opdook in een aanpassing voor de PC-versie van het spel.

Oplossingen

Volgens Bowling is de ontwikkelaar druk bezig om de problemen zo snel mogelijk te verhelpen, maar heeft nog geen indicatie gegeven wanneer een oplossing verwacht kan worden. Bowling benadrukte op zijn Twitter dat Infinity Ward voorlopig niet van plan is om dedicated servers voor het spel beschikbaar te stellen, iets waar veel vraag naar is vanuit de PC-gemeenschap.