Modern Warfare 2 is snelst verkopende game ooit | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Indien deze schattingen van de uitgever kloppen, maakt dat van Modern Warfare 2 de grootste entertainmentuitgave ooit, waarmee het Grand Theft Auto IV verslaat. In Groot-Brittannië is dat in ieder geval al wel het geval: de game is daar op de eerste dag 1,23 miljoen keer over de toonbank gegaan, waardoor het de vorige recordhouder, Grand Theft Auto IV met 631 duizend exemplaren, ver achter zich laat.

Schatting

Volgens Broadpoint AmTech-analist Ben Schachter kan op basis van de cijfers in Groot-Brittannië geconcludeerd kunnen worden dat Modern Warfare 2 al zo'n 7 miljoen keer is verkocht. Schachter meldt dat de verkoopcijfers na een week rond de 11,7 miljoen moeten liggen. Hoewel hij toegeeft dat dit een schatting is, zou dit er wel voor zorgen dat de game het vorig jaar uitgegeven Grand Theft Auto IV ruim voorbij streeft, want die werd in totaal zes miljoen keer verkocht in de eerste week.

Activision meldt dat in de Benelux de PlayStation 3-versie beter verkoopt dan de Xbox 360-versie, in tegenstelling tot het buitenland. In de eerste 24 uur was de PS3-versie van Modern Warfare 2 goed voor 47 procent van de totale verkoop, terwijl de Xbox 360- en PC-versies respectievelijk goed waren voor 32 en 20 procent. Onder het overgebleven procent vallen Call of Duty: Reflex Edition voor de Wii en Call of Duty: Modern Warfare Mobilized voor de Nintendo DS. Het is overigens niet abnormaal dat een game die op meerdere platformen uitkomt in de Benelux beter verkoopt op de PlayStation 3.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou