Modern Warfare 2 bracht al een miljard dollar op

Modern Warfare 2 bracht al een miljard dollar op

Call of Duty: Modern Warfare 2 heeft al meer dan een miljard dollar opgeleverd.

Dat blijkt uit een persbericht van Activision Blizzard. De mijlpaal werd binnen tien dagen na release bereikt. Daarmee streeft de nieuwe telg in de Call of Duty-reeks Black Ops 2 voorbij. Die game kwam uit in 2012 en verbrak in vijftien dagen de grens van een miljard dollar. Modern Warfare 2 beleefde volgens Activision tevens de meest succesvolle release van een entertainmentproduct in 2022.

Na drie dagen werd al de grens van achthonderd miljoen dollar bereikt. De vorige game in de Call of Duty-serie, Vanguard, deed het beduidend slechter. Activision reflecteerde vorig jaar nog op de tegenvallende verkoopresultaten van Call of Duty: Vanguard door te zeggen dat de game minder innovatie bracht dan het wilde. Ook zou de Tweede Wereldoorlog-setting minder mensen aanspreken dan een moderne setting.

Ron gaf Call of Duty: Modern Warfare 2 een 8 op Gamer. "Modern Warfare 2 is een Call of Duty-deel zonder verrassingen, maar ook dat mag na de béta’s amper een verrassing zijn. Het is vooral een waardig vervolg op de geprezen Modern Warfare-reboot uit 2019. Enkele kleine vernieuwingen komen niet helemaal uit de verf, maar Modern Warfare 2 is met name dankzij de geweldige multiplayer- en bijna nostalgische singleplayermodus weer een traditiegetrouw complete Call of Duty."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Als je dit zo leest. Dan zou Microsoft/Xbox toch echt niet slim bezig zijn om het enkel op de gamepass uit te brengen. Nu ik het zo lees ga ik ervan uit dat ze het ook blijven uitbrengen op onder andere de Playstation. Want ja GELD.

0
test

@Rachid.H Tja je kan ook zeggen dat des te groter de game is op PlayStation, des te meer potentiele klanten Microsoft naar de Xbox console kan halen door de games juist wel exclusief te maken. Ik ga er persoonlijk nog altijd vanuit dat de games Xbox/PC exclusief worden wanneer de PS6 en volgende Xbox uitkomen. We weten dat Microsoft een voorstel heeft gedaan om Call of Duty nog 3 jaar op PlayStation te laten nadat de huidige deal tussen Sony en Activision afloopt, en dan kom je ergens rond 2027-2028 uit, dus precies wanneer je de nieuwe consoles zou verwachten. Dat kan toeval zijn, maar dat lijkt me sterk. Stel je voor, de nieuwe Xbox komt uit met een Call of Duty die je niet op je PS6 kan spelen en je kan hem ook nog is spelen als onderdeel van Game Pass. Ja, dan hengel je in 1 klap miljoenen mensen binnen, en die miljoenen mensen nemen dan ook een Xbox Live Gold abonnement om de game online te kunnen spelen, en kopen ook andere dingen via de Microsoft Store waarvan Microsoft 30% pakt.

0

@poklaan ging die 3 jaar nou niet in net na de MW2 release? Er komt als het goed is in 2023 geen nieuwe COD titel uit, dus dat zou betekent dat alleen in 2024 nog een COD game word uitgebracht op de ps5 ( als ze dan nog steeds van plan zijn om het jaar een titel uit te brengen inplaats van elk jaar ) Kan het mis hebben hoor haha

0
test

@poklaan Whisfull thinking. Als het MS nauwelijks lukt om hun eigen games op orde te hebben, maar wel denken met CoD exclusief meer dan 50% van de PS playerbase naar Xbox te krijgen, dan ben je erg naief. Dat zou betekenen dat ze meer dan 20 jaar over hebben moeten doen, om met een enkele game (die ook niet eens onder hun eigen vlag is geboren), de PS platform volledig aan de kant te zetten, daar is het PlayStation platform en brand veel te sterk voor. En wat je ook zegt is natuurlijk nogal kort door de bocht. CoD zal er eerder op achteruit gaan dan vooruit.

0
test

@poklaan gold gaat verdwijnen en micro heeft al gezegd dat cod op ps blijft zolang er een ps is. Ze kunnen daar niet zomaar op terug komen sinds ze beurs genoteerd zijn en denk al vanaf dag 1 ze pakken cod als minecraft aan en brengen het op alles uit en pakken zo veel geld binnen. Micro boeit het niet waar je het op speelt als je maar hun games speelt. Dat heb zie je ook met hun games op stram uitbrengen en niet alleen micro store en gamepass.

0
test

@Rachid.H dat is al iets wat ze bevestig hebben zolang er een ps is blijf cod op ps

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

70euro, ja dat gaat snel dan. wacht nog steeds tot die in de sale is XD Maar volgende week Warzone en die is gratis ^^

0
test

@-JK- Kan je lang wachten. CoD games komen maar zelden in de aanbieding en als ze in de aanbieding komen is het een minimale. En met deze cijfers zal het ook nog wel even duren. Maar gelukkig is Warzone 2.0 zo gratis ja.

0

Aanbevolen voor jou