Nieuws
Call of Duty: Modern Warfare 2

Modern Warfare 2 bevat verbeterde AI en Special Ops-modus

Ook de dolphin dive keert terug

Geschreven door Jari Klapwijk op
Infinity Ward heeft meer informatie onthuld over de verschillende modi en andere opties binnen Call of Duty: Modern Warfare 2.

Spelers krijgen in Modern Warfare 2 verschillende bewegingsopties tot hun beschikking. Zwemmen en onder water schieten zijn twee van de nieuwe toevoegingen. Daarnaast is het mogelijk om te sprinten, over obstakels heen te klimmen en aan richels te hangen. Ook de dolphin dive keert terug. Daarmee kunnen spelers in één keer op hun buik duiken.  Ook wordt het besturen van voertuigen verder uitgebreid. Zo is het mogelijk om buiten voertuigen te leunen en bovenop wagens te klimmen. 

Op het gebied van AI wordt ook geïnnoveerd. Teamleden kiezen beter positie, vijanden hebben betere patronen, npc's en niet-militairen gedragen zich realistischer en al deze elementen reageren beter op de keuzes en gedragingen van de speler.  Naast de verhaalmodus, multiplayer en Warzone 2.0 krijgt Modern Warfare 2 ook een Special Ops-modus. Daarin kunnen spelers in co-op verschillende missies voltooien. 

De multiplayer krijgt voor het eerst speellijsten met een derdepersoonsaanzicht. Later wordt ook nog de modus Raids toegevoegd. Daarin strijden spelers in drie tegen drie en ligt de focus op communicatie en coördinatie. De Gun Smith wordt verder uitgebreid. Spelers krijgen voor het eerst de mogelijkheid om vrijgespeelde attachments ook te gebruiken op een ander wapen binnen dezelfde klasse, zonder ze twee keer te hoeven vrijspelen. 

De open bèta van Call of Duty: Modern Warfare begint morgen voor PlayStation-spelers die de game vooraf hebben besteld en bevat maps van verschillende groottes. Alle PlayStation-spelers kunnen er vanaf 18 tot en met 20 september mee aan de slag. Xbox- en pc-spelers moeten een week langer wachten. Vanaf 22 september is de bèta open voor PlayStation-spelers en beschikbaar voor Xbox- en pc-spelers die de game vooraf besteld hebben. Van 24 tot en met 26 september is de bèta open voor iedereen. 

Sarrif Bay is een van de speelbare maps voor 32 tegen 32. Valderas Museum, Farm 18 en Mercado Las Almas zijn de maps voor zes tegen zes. Er zijn naast het klassieke Team Deathmatch en Domination drie verschillende modi speelbaar. Knockout is een modus waarin spelers strijden om het vijandelijke team uit te schakelen of een pakketje in handen te krijgen. Prisoner Rescue is een modus waarin elk team een gevangene heeft om te beschermen. Het doel is om de gevangene van de tegenstander te vinden en te bevrijden. Tot slot is er Invasion. Dat is een grote Deathmatch met 64 spelers. Spelers komen daarin zowel AI als menselijke vijanden tegen.  

Call of Duty: Modern Warfare 2 komt op 28 oktober uit op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc. Op 16 november komt Call of Duty: Warzone 2.0 uit. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Warzone 2.0 bevat pve-elementen en meerdere cirkels Kijk hier om 18:00 uur naar Call of Duty Next
1

Reacties op: Modern Warfare 2 bevat verbeterde AI en Special Ops-modus

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    MissMeNL

    • 16 september 2022 11:56
    Hopen dat de overname door gaat. Gezeik met PlayStation eerder beta enzo :P

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.