Nieuws
Battle for Middle Earth

Modders maken The Battle For Middle-Earth in Unreal Engine 4

Bang voor Warner Bros.

Geschreven door Pablo Bool op
Modders hebben de strategiegame The Battle For Middle-Earth nagemaakt in Unreal Engine 4.

De online servers van de oorspronkelijke games zijn in 2010 offline gehaald, omdat EA de Lord of the Rings-licentie niet meer in handen had. Nu zijn modders door het gemis voor een online functie in de games een eigen project gestart.

Op Mod DB heeft de groep een eigen pagina en vermelden de creatievelingen dat ze de gehele code opnieuw hebben geschreven. Daarnaast richten ze zich in eerste instantie op mutliplayer, maar als alles volgens plan verloopt wordt er ook een campagne gemaakt.

Ook wordt er besproken hoe het zit met auteursrechten en de problemen die daarbij komen kijken. Warner Bros. heeft namelijk momenteel de rechten in handen voor het maken van The Lord of the Rings-games en heeft Middle-earth: Shadow of Mordor/War op de markt gebracht.

Op hun mod-pagina gaat de mod-groep dan ook in op de vraag hoe het zit met de auteursrechten.

"Ja, we maken ons een beetje zorgen, wanneer het neerkomt op Warner Bros. en hun mogelijke reactie. Hoewel er meerdere voorbeelden zijn van non-commerciële projecten zoals Total War, Skyrim en andere engines. We hebben wel het voordeel dat de Unreal Engine 4 gratis is voor non-commerciële projecten, dus iedereen kan de game gratis spelen."

Zo wordt ook door de groep gezegd dat ze niet denken dat ze de werkzaamheden van Warner Bros. te verstoren, omdat ze geen strategiegames maken. Ook willen ze, als dat mogelijk is, samenwerken met Warner Bros. om de game eventueel door hen zelf te laten maken, wanneer ze ze zich realiseren hoeveel mensen het willen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Call of Duty: WW2 kondigt Liberation Day-event aan Call of Duty-studio op zoek naar ontwikkelaars voor next-gen shooter
3

Reacties op: Modders maken The Battle For Middle-Earth in Unreal Engine 4

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Ragpost

    • 3 juli 2018 15:12
    Als dit werkelijkheid wordt (geen c&d; letters etc.), dan eet ik mijn hoed op en kom ik nooit meer buiten!

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • DunkieXL

    • 3 juli 2018 17:55
    Vet wat heb ik deze game met veel plezier gespeeld!

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • SuperDre

    • 3 juli 2018 22:17
    Ze zijn niet echt heel snugger… Zoals ik begrijp is dit eigenlijk een complete remake van de originele EA game……. en ondanks dat EA misschien niet meer de rechten heeft op LOTR, de game zelf hebben ze wel degelijk nog de rechten van. Ze zeggen dat ze de code compleet opnieuw geschreven hebben, maar eigenlijk laten ze achterwege wat ze met de modellen hebben gedaan, kan dus goed dat ze de originele modellen gebruikt hebben en in UE4 geimporteerd hebben (en nu langzaam alle modellen aan het retouchen etc).. Dat is dus ook echt een NoNo, dat gaat EA echt niet goed vinden.. dus als ze zich zorgen maken over Warner, dan denk ik dat ze zich ook vooral zorgen mogen gaan maken over EA.. En om eerlijk te zijn zal ik keihard lachten als ze uiteindelijk door EA aangepakt worden.. mensen moeten eens gewoon nadenken voordat ze wat doen.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.