Modders maken The Battle For Middle-Earth in Unreal Engine 4 | Gamer.nl

Modders maken The Battle For Middle-Earth in Unreal Engine 4 | Gamer.nl

Modders hebben de strategiegame The Battle For Middle-Earth nagemaakt in Unreal Engine 4.

De online servers van de oorspronkelijke games zijn in 2010 offline gehaald, omdat EA de Lord of the Rings-licentie niet meer in handen had. Nu zijn modders door het gemis voor een online functie in de games een eigen project gestart.

Op Mod DB heeft de groep een eigen pagina en vermelden de creatievelingen dat ze de gehele code opnieuw hebben geschreven. Daarnaast richten ze zich in eerste instantie op mutliplayer, maar als alles volgens plan verloopt wordt er ook een campagne gemaakt.

Ook wordt er besproken hoe het zit met auteursrechten en de problemen die daarbij komen kijken. Warner Bros. heeft namelijk momenteel de rechten in handen voor het maken van The Lord of the Rings-games en heeft Middle-earth: Shadow of Mordor/War op de markt gebracht.

Op hun mod-pagina gaat de mod-groep dan ook in op de vraag hoe het zit met de auteursrechten.

"Ja, we maken ons een beetje zorgen, wanneer het neerkomt op Warner Bros. en hun mogelijke reactie. Hoewel er meerdere voorbeelden zijn van non-commerciële projecten zoals Total War, Skyrim en andere engines. We hebben wel het voordeel dat de Unreal Engine 4 gratis is voor non-commerciële projecten, dus iedereen kan de game gratis spelen."

Zo wordt ook door de groep gezegd dat ze niet denken dat ze de werkzaamheden van Warner Bros. te verstoren, omdat ze geen strategiegames maken. Ook willen ze, als dat mogelijk is, samenwerken met Warner Bros. om de game eventueel door hen zelf te laten maken, wanneer ze ze zich realiseren hoeveel mensen het willen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou