Modders maken SimCity-steden groter | Gamer.nl

Modders maken SimCity-steden groter | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

In oktober 2013 kondigde Maxis aan dat SimCity een offline-modus krijgt, om de vele problemen met het opstarten te verhelpen. Dit veegde echter ook grotere steden van de ideeëntafel. SimCity-spelers hebben meermaal aangegeven grotere steden te willen, omdat de huidige grootte te beperkt voelt.

"Stadsomvang is een continue discu ie onder onze spelers sinds de release van SimCity", meldt Patrick Buechner, general manager van de Maxis Emeryville studio. 'We hebben maandenlang uitgevogeld hoe we steden groter kunnen maken, zonder dat de prestaties van de game daaronder lijden. Uiteindelijk was er geen oplo ing." Maxis besloot daarom geen tijd en moeite meer te stoppen in grotere steden.

In onderstaande video is de Orion-mod zichtbaar.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou