Modders in actie tegen exclusiviteit en microtransacties Halo Online | Gamer.nl

Modders in actie tegen exclusiviteit en microtransacties Halo Online | Gamer.nl

Verschillende gamers ontwikkelen gezamenlijk een mod om microtransacties uit Halo Online te halen. Tegelijkertijd proberen ze de game buiten Rusland beschikbaar te maken. Dat stelt modder Woovie tegenover TorrentFreak.

De modders zijn om twee redenen ontevreden. Allereerst zijn ze bang dat de game pay-to-win microtransacties gaat bevatten. Daarnaast vinden de modders het vervelend dat Microsoft Halo Online alleen uitbrengt in Rusland. “We weten natuurlijk niet honderd procent zeker welke items worden verkocht tegen echt geld, maar op het eerste gezicht lijkt de game potentieel pay-to-win te worden,” zegt modder Woovie tegenover TorrentFreak. “Wij willen de game natuurlijk ook spelen, maar zover wij kunnen zien, is de game alleen voor de Ru ische markt.”

De mod wordt gemaakt op basis van gelekte files uit Halo Online die op 4chan verschenen. De hack ElDorito is een launcer waarmee de gelekte code kunt afspelen. Microsoft heeft gepoogd om de gegevens te laten verdwijnen, maar volgens de modders staan de gegevens op veilige verschillende servers.  

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou