Nieuws

Modders in actie tegen exclusiviteit en microtransacties Halo Online

Microsoft gaat de strijd aan

Geschreven door Arthur van Vliet op
Verschillende gamers ontwikkelen gezamenlijk een mod om microtransacties uit Halo Online te halen. Tegelijkertijd proberen ze de game buiten Rusland beschikbaar te maken. Dat stelt modder Woovie tegenover TorrentFreak.

De modders zijn om twee redenen ontevreden. Allereerst zijn ze bang dat de game pay-to-win microtransacties gaat bevatten. Daarnaast vinden de modders het vervelend dat Microsoft Halo Online alleen uitbrengt in Rusland. “We weten natuurlijk niet honderd procent zeker welke items worden verkocht tegen echt geld, maar op het eerste gezicht lijkt de game potentieel pay-to-win te worden,” zegt modder Woovie tegenover TorrentFreak. “Wij willen de game natuurlijk ook spelen, maar zover wij kunnen zien, is de game alleen voor de Russische markt.”

De mod wordt gemaakt op basis van gelekte files uit Halo Online die op 4chan verschenen. De hack ElDorito is een launcer waarmee de gelekte code kunt afspelen. Microsoft heeft gepoogd om de gegevens te laten verdwijnen, maar volgens de modders staan de gegevens op veilige verschillende servers.  

Dit artikel delen:

Lees meer

Gamer.nl op DCC: Action Henk van Ragesquid Tomb Raider reboot meer dan 8,5 miljoen keer verkocht
2

Reacties op: Modders in actie tegen exclusiviteit en microtransacties Halo Online

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • sollitdude

  • 7 april 2015 21:41
  supreme commander heeft succesvol een eigen community die het blijft editen. maar deze gasten vechten tegen microsoft. als iemand wel weet hoe ze iets hun eigen wil opleggen, zijn het hun wel. microsoft zegt dat het alleen voor rusland is, is het alleen voor rusland. iedereen buiten rusland kan mischien wel via proxies inloggen, maar dan zit je nog met de server locaties. dat zal behoorlijk wat lag geven buiten mother russia.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Hellraidermike

  • 8 april 2015 02:34
  Misschien is de reden dat de game alleen in rusland uitkomt, omdat het bedrijf wat de game maakt in rusland zit ?

  Edit: blijkbaar zitten ze in new jersey, dan is het inderdaad raar.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.